FEM MAIG

Comissió d'Entitats per les Festes de Maig del Poblenou

10 anys de FEM MAIG! (35 anys de les Festes de Maig al Poblenou)

Tot comença el desembre de 1978 havia obert les portes l’Ateneu Popular La Flor de Maig gràcies a la pressió popular. Així es recuperava l’emblemàtic edifici de l’antiga Cooperativa Flor de Maig que a partir de llavors acolliria a diverses entitats i iniciatives culturals i cìviques. Tots plegats estàvem començant a redescobrir les llibertats cíviques i al carrer era el millor lloc per expressar l’alegria col·lectiva.935418_448492505243265_312260930_nVan ser, doncs, els homes i dones que estaven engegant l’Ateneu popular La Flor de Maig els que varen decidir fer una festa, al punt quan tot floreix, on hi cabés tothom (associacions, col·lectius, artesans, artistes,…), on cada any els ciutadans del Poble Nou ens retrobéssim a la Rambla amb l’esperit de la convivència cívica. El tronc principal de la festa ha estat des de els inicis i fins el dia d’avui, La Fira d’Entitats i d’Artesans que es fa el diumenge al matí.
Els primers anys les entitats que formaven l’Ateneu muntaven alguna activitat divulgativa, una parada central venia poms de flors i es convidava a la Unió de Pagesos a vendre productes de l’hort sense intermediaris. Actualment l’idea de fa 35 anys es manté viva amb una mostrari de la gran diversitat d’entitats del actiu social del barri del Poblenou. La Rambla s’omple de parades divulgatives, son més de 100 entitats que cada any gaudeixen d’una jornada al carrer. Literalment els Poblenovins i Poblenovines conquereixen Rambla el matí del diumenge per retrobar-nos tots plegats.
Cal esmentar que l’organització d’aquesta festa, per diverses qüestions, s’ha anat transmetin entre diverses entitats, al 1992 La Colla del Drac del Poblenou va assumir l’organització, i al 2003 es va crear la FEM MAIG, Federació d’Entitats per les Festes de Maig del Poblenou, per que des de 2004 se n’ocupés de l’organització de les Festes.

Comments are closed.